terug naar overzicht

ACV Roeselare

Henri Horriestraat 31 - 8800 Roeselare

Bouwen van een nieuw kantoorgebouw met ondergrondse parkeerkelder

Opdrachtgever

Ampe.Trybou architecten bvba

Architect

Ampe.Trybou architecten bvba

Ingenieur stabiliteit

Cobe ingenieurs bv

Hoofdaannemer

ARTES Depret nv

Andere partijen

Studiebureau R Boydens nv (ingenieur technieken)

Freyssinet Belgium (naspanning)

Onderwerp – beschrijving bouwprogramma

In het centrum van Roeselare wordt in opdracht van het ACV een nieuw kantoorgebouw en ondergrondse parkeerkelder gebouwd.

De nieuwbouw bestaat uit een ondergrondse parkeergarage met een bovenbouw die tot de vijfde verdieping gaat. Onder de funderingsplaat van de parkeergarage komt een BEO-veld, wat voor verwarming in de winter en koeling in de zomer moet zorgen. Voor de uitgraving van de kelder wordt rondom een waterremmende en grondkerende beschoeiing geplaatst zodat er enkel binnen de bouwput bemaald wordt.Structuur – specifieke kenmerken

Het gebouw wordt op palen gefundeerd.  Voor de uitgraving van de kelder wordt rondom een waterremmende en grondkerende beschoeiing geplaatst zodat er enkel binnen de bouwput bemaald wordt.

Om een maximale flexibiliteit en te behouden, en een eventuele herbestemming van de gebouwen mogelijk te houden, werden zo goed als geen interne dragende muren voorzien. De betonplaten blijven aan de onderzijde zichtbaar, en in de betonplaat wordt een betonkernactivering voorzien in functie van klimatisering. Om dit alles mogelijk te maken werd gekozen om de platen uit te voeren als nagespannen betonplaten.Andere

Voor dit project werd door alle partners een BIM model uitgewerkt. Door de aannemer werd een clashdetectie gedaan om alle modellen af te stemmen op elkaar en de uitvoering.