terug naar overzicht

Duinenzee De Panne

Dynastielaan 42 - 8660 De Panne

Bouwen van een Residentie met 60 kamers en 103 assistentiewoningen met gemeenschappelijke voorzieningen.

Opdrachtgever

Vulpia Vlaanderen vzw
Skyline Europe nv

Architect

PVL Architectenbureau bvba

Ingenieur stabiliteit

Cobe ingenieurs bvba

Hoofdaannemer

MBG (CFE Bouw Vlaanderen nv)

Onderwerp – beschrijving bouwprogramma

Het betreft de bouw van 103 assistentiewoningen en 60 rust- en verzorgingskamers op de voormalige site van het vakantiecentrum van Dexia in De Panne.

Het gebouw, dat de naam Duinenzee meekreeg, ligt vlakbij de zee en het natuurreservaat Westhoek. “Duinenzee bestaat uit twee gebouwen. In het ene pand komen 103 assistentiewoningen gespreid over tien verdiepingen en in het andere gebouw zestig rusthuiskamers over vier verdiepingen.

“Onder het complex bevinden zich honderd plaatsen en fietsenstallingen met laadpunten voor elektrische fietsen. Alle appartementen hebben een terras, zijn rolstoeltoegankelijk en beschikken over een constante zorgpermanentie. In de verschillende ontmoetingsplaatsen kunnen bewoners hun vrienden en familie treffen. Verder zijn er twee restaurants waarvan een met zeezicht. De tuin is 1,3 hectare groot. We leggen een duinenterras aan. Het is een luxueus resort met uitgebreide wellnessmogelijkheden en een fitnessruimte. Alle bewoners zullen zeezicht hebben.”

De vzw Vulpia Vlaanderen zal het seniorencomplex uitbaten. Die vzw zorgt voor de praktische hulpverlening zoals poetshulp en een klusjesdienst. Minder mobiele senioren zullen een privéshuttlebus kunnen reserveren.

Structuur – specifieke kenmerken

De fundering van het gebouw bestaat een volle plaat met diverse verdiepte zones voor parkeerputten (dubbel parkeer-systeem).
De diverse wanden zijn opgebouwd uit ofwel pre-muren of volle betonwanden.
De afdekplaten worden uitgevoerd met predallen met ingestorte ventilatiekanalen.