nieuws

24 juni.
2019

Nieuw complex met meer dan honderd appartementen verrijst in stadscentrum

Poperinge - Een vastgoedontwikkelaar heeft plannen voor 114 appartementen, winkelruimte en een ondergrondse parking op de Vroonhofsite, een stadsdeel dat opnieuw wordt ingericht. Tegen volgend jaar wil de stad een masterplan voor de rest van de site.

De Vroonhofsite wordt een van de grootste projecten voor Poperinge de komen jaren. De geplande appartementen, winkels en parkeergarage worden ontwikkeld door enkele privébedrijven.

Aan Ieperstraat-Rekhof-Vroonhof zal Belmont Properties de nieuwe residentie 'The Devine' bouwen. Die bestaat uit 99 entiteiten met ondergrondse autostaanplaatsen. "Een echt topproject, dankzij de unieke ligging op wandelafstand van de Grote Markt en dicht bij alle winkels", zegt Edouard Baron van vastgoedkantoor Era, die de entiteiten verkoopt.

"Het gebouw telt tot vijf verdiepingen. Vanaf de hoogste verdiepingen is er een prachtig uitzicht. Elk appartement heeft een terras, verwarming via een individuele warmtepomp, vloerverwarming en isolerend hoogrendementsglas. In dit project kan de koper alle materialen kiezen in appartementen voor gezinnen, koppels en alleenstaanden van 90 tot 140 m². Er komen ook enkele kleinere studio’s."

"Er is winkelruimte gepland op de benedenverdieping aan de kant van de Ieperstraat. Een infomoment over 'The Devine' vindt plaats op 29 juni van 9 tot 12 uur in Hotel Palace in Ieperstraat 34. “Enkele appartementen zijn al verkocht. De start van de bouw is gepland in oktober”, aldus Baron.

De stad vroeg een doorsteek voor het publiek van de Ieperstraat tot de Vroonhofsite en werkt aan een masterplan voor de rest van de site. De ruimte wordt ingevuld met onder meer een plein en groen, maar ook met een academie en met cultuurfuncties en met het Huis van het Kind en kinderopvang, legt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) uit. "De provincie vraagt om de Vleterbeek een open profiel te geven met een stedelijke context. Dit wordt bekeken”, aldus nog Dejaegher.

Er zijn nog vier bureaus in de running voor de opmaak van het masterplan. Dat moet zijn afgewerkt tegen maart 2020, besluit de burgemeester. Cobe ingenieurs staat in voor de volledige stabiliteitsstudie.

Artikel in Het Nieuwsblad
© ptb